عمل بلیچینگ چگونه انجام می شود نحوه عملکرد آن چگونه است چه افرادی می توانند به این روش دندان های خود را سفید کنند آمادگی های لازم برای بلییچینگ چگونه اند روش خانگی بلیچینگ چه تفاوت هایی با روشی دارد که در مطب انجام می شود.
سفید کردن دندانها یا بیلیچینگ، درمانی است که در آن بدرنگیها و رنگدانههایی که به مرور زمان باعث تغییر رنگ دندانها شده است برطرف میکند. این روش به دو دسته مطبی و خانگی تقسیم میشود.
سفید کردن دندانها یا بیلیچینگ، درمانی است که در آن بدرنگیها و رنگدانههایی که به مرور زمان باعث تغییر رنگ دندانها شده است برطرف میکند. این روش به دو دسته مطبی و خانگی تقسیم میشود؛ به این صورت که در بیلیچینگ خانگی سطوح بالا و پایین دندان توسط دندانپزشک قالبگیری شده سپس جهت ساخت قالب آکریلی به لابراتوار فرستاده میشود. متعلقاتی هم ازجمله سرنگهای مخصوص ضمیمه مراحل درمان میشود که بیمار موظف است در طول دوره از آنها استفاده کند. البته آموزشهای لازم توسط پزشک به بیمار داده میشود که پس از بهکارگیری مراحل فوقالذکر دندانها به رنگ ایدهآل برمیگردند.
بیلیچینگ مطبی در مطب و در طول یک الی دو هفته به درازا خواهد کشید که این امر با بهکارگیری وسایل و تجهزات مختلف میسر میشود. این روش مناسب برای آن دسته از بیمارانی است که وقت مناسبی برای تخصیص به خوددرمانی ندارند و مایل به واگذاری درمان خود به دندانپزشک هستند، در صورتی دو روش فوق از عملکرد یکسانی برخوردار است که درمان توسط دندانپزشکی حاذق شکل بگیرد منتها روش بیلیچینگ اداری که در مطب انجام میشود به واسطه استفاده از وسایل مختلفی مانند لیزر اغلب اوقات مشکلآفرین است. ممکن است در نگاه اول بیلیچینگ به روش خانگی خستهکننده به نظر برسد ولی نمیتوان از مزایای آن که ماندگاری طولانیمدت است چشمپوشی کرد. اگر در روش بیلیچینگ اداری که تمام پروسه آن در مطب انجام میشود دندانپزشک از بهکارگیری درست تکنیک بیلیچینگ غفلت بورزد یا به نوعی مبادرت به ایزوله کردن دندانها نکند، منجر به سوختن دندان توسط لیزر میشود. در مجموع پزشک موظف است شرایطی را برای بیمار مهیا کند که با اطمینانخاطر و آگاهی کامل اقدام به انتخاب یکی از دو روش فوق کند.
برای انجام بیلیچینگ چه اقدامی لازم است؟
در ابتدا لثه بیمار موردبررسی و در صورت نیاز جرمگیری میشود و از آنجا که گاهی جرمگیری موجب حساسیتزایی است لاجرم عمل بیلیچینگ به دو هفته بعد موکول میشود و نتیجه لازم طی گذشت یک الی دو سال حاصل میشود. موفقیت این عمل در صورتی به وقوع میپیوندد که بیمار مستعد کمبود تغذیه، قندخون یا اعتیاد نباشد.
چه نوع دندانهایی مستعد عمل بیلیچینگ هستند؟
شخصا به واسطه تجربهای که طی سالهای متمادی به دست آوردهام به این نتیجه رسیدهام دندانهایی که به رنگ زرد یا قهوهای تمایل دارند، نتیجه بهتری خواهند گرفت، ولی کسانی که دارای دندانهایی با رنگ خاکستری هستند نمیتوانند متقاضی ایدهآلی برای بیلیچینگ باشند بلکه میتوانند با عمل لمینیت یا ونیر کامپوزیت از شر لکهها و بدرنگی دندان خود خلاص شوند، مزید بر موارد مزبور روکش زیبایی هم میتواند راهگشا باشد.