دندان های شیری مهم بودن یا نبودن، مسئله این است؟

دندان های شیری مهم بودن یا نبودن، مسئله این است؟

دندان‌های شیری مجموعهٔ اولیهٔ دندانی شامل ۲۰ دندان هستند که به‌تدریج دندان‌های دائمی جانشین آنها می‌شود.
تعداد دندان‌های شیری ۱۰ عدد در هر آرواره است که به مرور می‌افتند و ۳۲ عدد دندان دائمی جای آنها را می‌گیرند. تکامل این دندان‌ها از دوره جنینی آغاز می‌شود و بعد از تولد در سنین شش ماهگی در می‌آیند و تا سن دو و نیم سالگی تکمیل می‌شوند.

هر انسان در زندگی خود. دو سری دندان (دندانهای شیری و دندانهای دائمی) و سه دوره دندانی (شیری. مخلوط و دائمی) دارد. از حدود ۶ ماهگی که اولین دندان شیری در دهان نوزاد رویش میابد. تا سن ۶ سالگی که اولین دندان دائمی در دهان می‌روید را دوره دندانی شیری می‌گویند. در این دوران فقط دندان شیری در دهان وجود دارد. از ۶ تا ۱۲ سالگی به تدریج دندانهای شیری جای خود را به دندانهای دائمی می‌دهند. این زمان را دوره دندانهای مخلوط می‌گویند. در حدود ۱۲ سالگی که هیچ دندان شیری در دهان وجود ندارد و فقط دندانهای دائمی در دهان هستند. تا پایان عمر را دوره دندانی دائمی می‌نامند. البته زودتر در آمدن و یا تاخیر در رویش به مدت چند ماه طبیعی است. ولی اگر این تاخیر بیش از ۹ ماه گردد باید به دندانپزشک مراجعه نمود.

 

برخی والدین تصور می کنند دندان های شیری اهمیت چندانی ندارند، بنابراین مراقبت از آنها را نادیده گرفته و اصول بهداشت دهان و دندان را به موقع به کودکان آموزش نمی دهند. اگرچه دندان‌های شیری در سنین ۶ تا ۷ سالگی می افتند و دندان‌های جدید به جای آنها می رویند، اما همین دندان های شیری به کودک شما کمک می‌کنند تا قبل از رویش دندان های دایمی به راحتی بجود، لبخند زیبایی داشته باشد و به خوبی صحبت کند. همچنین دندان های شیری پایه مناسبی برای دندان‌های دایمی هستند، پس مراقبت از آنها ضروری به نظر می رسد. معمولا اولین دندان شیری در حدود ۶ یا ۷ ماهگی پدیدار می شود. از همین زمان مراقبت از دندان کودک را آغاز کنید. برای این کار  می توانید از گاز استریل و کمی آب ولرم جوشیده استفاده کنید. مسواک‌های انگشتی نیز برای همین منظور طراحی شده اند. دندان‌های کودک را ۲ تا ۳  بار در روز پس از غذا و شیر با گاز استریل مرطوب یا مسواک انگشتی پاک کنید. دندانپزشکان استفاده از خمیر دندان را  تا  ۳- ۲ سالگی توصیه نمی کنند زیرا اغلب کودکان در این سنین خمیر دندان را می بلعند. شیر خوردن شبانه کودکان یکی از مهم ترین عوامل پوسیدگی دندان های شیری به شمار می رود، زیرا شیر مادر و شیر خشک حاوی مواد قندی بوده و به دندان ها آسیب می رسانند.

برای پیشگیری از صدمه به دندان های کودک می توانید پس از شیر، کمی آب به او بدهید تا باقیمانده مواد قندی شیر در محیط دهان او باقی نماند. تغییر رنگ و یا ایجاد لکه و نقاط تیره رنگ بر روی دندان های کودک نشان دهنده پوسیدگی و آسیب دندان های شیری می باشد. برای پیشگیری از پوسیدگی دندان های شیری استفاده از شیرینی، شکلات و آب میوه های صنعتی را در کودکان محدود کنید و در صورت مصرف این خوراکی ها بلافاصله دندان های او را تمیز نمایید. مراقب تغذیه کودکتان باشید و همه گروه های غذایی مورد نیاز او به ویژه لبنیات که منبع غنی کلسیم می باشند را در رژیم غذایی روزانه کودک بگنجانید. تا زمانی که کودک قادر به مسواک زدن نیست، دندان های او را تمیز کنید و از ۴ یا ۵ سالگی روش صحیح مسواک زدن را به او آموزش دهید و برای انجام آن به او کمک کنید. با تهیه مسواک و خمیر دندان زیبا و جذاب برای کودک، او را به مسواک زدن ترغیب کنید و این کار را به بخشی از برنامه روزانه او تبدیل نمایید.

نظرات مشترکین
طراحی وب سایت و بهینه سازی سایت توسط گروه طراحی و برنامه نویسی پویا
نیاز به مشاوره دارید؟